ULL Lahtise Välipäeva lühiinfo (kehtiv alates 2015.a.):
Соревнования Полевой день на УКВ (действует с 2015г) - toimub augusti
esimesel täielikul nädalalõpul (L,P) ja sellele eelneval reede õhtul;
- проводится в первые выходные дни августа и предшествующую им пятницу(вечером).
- viiakse läbi osavõistlustena (igaüks 4 tundi pikk, v.a. 50MHz) lainealade kaupa järgnevalt:
mikro-lained*: reede õhtul, 17:00-20:59 UTC
1296 MHz: laupäeva hommikul, 3:00-6:59 UTC
144 MHz: laupäeva õhtul, 15:00-18:59 UTC
432 MHz: pühapäeva hommikul, 3:00-6:59 UTC
50 MHz*: pühapäeva hommikul, 8:00-9:59 UTC
* mikrolained ja 50MHz ei kuulu välipäeva põhivõistluse arvestusse!
проводится частями по диапазонам, каждая часть по 4 часа, кроме 50MHz.
микроволны*: пятница вечер, 17:00-20:59 UTC
1296 MHz: суббота утро, 3:00-6:59 UTC
144 MHz: суббота вечер, 15:00-18:59 UTC
432 MHz: воскресенье утро, 3:00-6:59 UTC
50 MHz*: воскресенье утро, 8:00-9:59 UTC
* микроволновый диапазон и 50MHz не идут в основной зачёт полевого дня!
- 144-1296MHz 4-tunnilised osavõistlused on jaotatud kaheks 2-tunniseks perioodiks;
- 144-1296MHz 4 часовые соревнования поделены на 2 часовые периоды.
- võistlusklassid: välitingimustes SO-l vastavalt lainealadele, statsionaaris kas "single-band" või "multi-band", MO-l
ühine nii statsionaari kui välitingimustes jaama kohta - vt juhend!
- классы соревнований: полевые условия SO согласно диапазонам, в стационарных условиях "single-band" или "multi-band", MO.
- tööliigid: CW, SSB, FM;
- виды излучения CW, SSB, FM;
- raport: RS(T) + side jrk nr (alates 001) + QTH lokaator (nt 59 001 KO18GG);
- рапорт RS(T) + номер связи (начиная от 001) + QTH локатор (пример 59 001 KO18GG);
- igas osavõistluses algab side jrk number jälle 001-st (erandiks mikrolained, vt juhend!);
- в каждой части соревнований порядковый номер начинается заново с 001. В микроволновом участке - отдельно. см правила
- iga jaamaga saab 4-tunnilise osavõistluse raames töötada uuesti kohe peale uue perioodi algust, seda
sõltumata side kellaajast esimeses perioodis (50MHz-il ja mikrolainete konkreetsel bändil ei ole kordussided
lubatud!);
- с каждой станцией за 4х часовой этап можно повторно проводить связь сразу после наступления нового периода, независимо от времени проведения связи в первый период (в микроволнах и 50МГц диапазоне повторы запрещены.)
- iga side annab sidepunkte vastavalt jaamade vahekauguse kilometraažile ja lainealale (vt juhend!);
- каждая связь даёт очки согласно удалению в км от принятого сигнала и диапазона (см. правила).
- iga töötatud lokaatori ruut annab ühekordselt boonuspunkte, mis on lainealade kaupa erinevad (vt juhend!);
- каждый сработанный квадрат локатора даёт однократные бонусные очки, которые различны на разных диапазонах(см правила).
- laineala (osavõistluse) lõpptulemuse moodustab sidepunktide ja boonuspunktide summa;
- конечный результат даёт сумма очков за кол-во связей и бонусных очков.
- mitme laineala arvestuses ("multi-band") moodustab võistluse lõpptulemuse osavõistluste punktide koondsumma.
- в зачёт при работе на нескольких диапазонах("multi-band") идёт общая сумма очков по диапазонам.
Правила ULL Lahtise Välipäeva täielik juhend